ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΝΕΡΟΥ AQUAPERLA GEMMA 100G

11207
Τιμή: 5.40
Τιμή καταστήματος: 6.00  
Σε Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Οι κρύσταλλοι νερού Aquaperla είναι ελεύθερης ροής λευκοί κόκκοι που μοιάζουν με τους κόκκους της ζάχαρης όταν είναι στεγνοί. Με την προσθήκη νερού φουσκώνουν εντυπωσιακά και λειτουργούν σαν υπεραπορροφητικά σφουγγάρια παρέχοντας μας την δυνατότητα να διαχειριστούμε καλύτερα τη χρήση του νερού για το πότισμα των φυτών. Οι κρύσταλλοι αποθήκευσης νερού Aquaperla μοιάζουν με δεξαμενές αποθήκευσης νερού που μπορούν να συγκρατήσουν το νερό της βροχής ή του ποτίσματος, για μεγάλα χρονικά διαστήματα (3-4 εβδομάδες). Η αποδέσμευση του νερού γίνεται σταδιακά απελευθερώνοντας κατάλληλες ποσότητες για τις ανάγκες των φυτών. Με τον τρόπο αυτό μπορούμε να μειώσουμε τα ποτίσματα κατά 50% έως 70%.

Περίπου σε 10 μεσαίου μεγέθους γλάστρες χρησιμοποιούμε 100 g Aquaperla για το πότισμα τους. Ιδανικοί για την περίοδο των διακοπών διαρκούν έως και 25 μέρες χωρίς πότισμα.

Χαρακτηριστικά :

  • Απορροφούν έως και 400 φορές το βάρος τους
  • Διοχετεύουν στο φυτό θρεπτικά συστατικά ανάλογα με τις ανάγκες τους
  • Προλαμβάνουν την ξήρανση των φυτών
  • Διατηρούν την υγρασία στο χώμα μετά τα ποτίσματα για μια πιο συμμετρική ανάπτυξη των φυτών
  • Ιδανικό για διατήρηση φυτών χωρίς πότισμα σε περιόδους διακοπών εάν δεν θέλουμε να αφήσουμε ανοιχτό το αυτόματο πότισμα
  • Κατάλληλο για χρήση σε γλάστρες ή στον κήπο
  • Ασφαλές για ανθρώπους και κατοικίδια

Τρόπος χρήσης για μία φορά :

Χρησιμοποιείστε το πάνω από το έδαφος για προσωρινή χρήση. Αραιώνουμε με νερό τους κρυστάλλους ώστε να γίνουν ζελέ. Τοποθετούμε 2-3 κουταλιές της σούπας σε έναν μεγάλο κουβά με νερό. Το νερό μετά από λίγη ώρα 10-30 λεπτά θα γίνει ζελέ. Αν το ζελέ είναι πολύ ρευστό, προσθέτουμε λίγους κρυστάλλους ακόμα. Ποτίζουμε καλά τα φυτά μας δύο φορές μέσα σε δύο ώρες. Σκορπίζουμε τους διογκωμένους κρυστάλλους πάνω από την επιφάνεια του εδάφους. Σκεπάζουμε με μια σακούλα αν είναι δυνατόν την επιφάνεια του χώματος που έχει το ζελέ. Τα φυτά μας μπορούν με αυτόν τον τρόπο να διατηρηθούν έως και 10 ημέρες (εξαρτάται από τις ανάγκες σε νερό π.χ. ζέστη) απότιστα. Με το πέρας αυτών των ημερών, το ζελέ θα έχει γίνει πάλι σκόνη. Εν συνεχεία το απομακρύνουμε από την επιφάνεια του εδάφους.

Τρόπος χρήσης για μόνιμη δράση :

Ενσωματώνουμε στο έδαφος την απαραίτητη ποσότητα (διαβάστε παρακάτω). Στόχος των κρυστάλλων είναι να βρεθούν κοντά στο ριζικό σύστημα ώστε με το πότισμα να αποθηκεύουν νερό.

Δοσολογία :

Πριν την φύτευση :

Ανακατέψτε στο χώμα που πρόκειται να μεταφυτευτούν τα φυτά, την κατάλληλη ποσότητα κρυστάλλων AQUAPERLA (10-15 g ή 1-1,5 κουταλιά σούπας ανά 10 λίτρα χώματος). Στη συνέχεια ακολουθεί η συνηθισμένη φύτευση και πλούσιο πότισμα. Ποτίστε και δεύτερη φορά μετά από 1-2 ώρες.

Σε ήδη φυτεμένα φυτά :

Σκαλίστε όσο το δυνατόν πιο βαθιά (20-25 cm) γύρω από τον κορμό των φυτών ή τις ρίζες και τοποθετήστε τους κρυστάλλους AQUAPERLA (10 g ή 1 κοφτή κουταλιά σούπας ανά γλάστρα μετρίου μεγέθους ή 200-300 g ανά τετραγωνικό) και ποτίστε άφθονα. Ποτίστε και δεύτερη φορά μετά από 1-2 ώρες. Διπλασιάζοντας την ποσότητα κρυστάλλων AQUAPERLA δημιουργούμε δεξαμενή νερού για αυτονομία χωρίς πότισμα των φυτών για περισσότερες από 20 ημέρες κατά τους θερινούς μήνες των διακοπών.

Εφαρμογή σε γκαζόν :

Ανακατέψτε πριν την σπορά τους κρυστάλλους σε βάθος 10-15 εκατοστών (50-100 g ανά 1 τετραγωνικό). Σε ήδη εγκατεστημένα γκαζόν σκορπίστε 50-80 g ανά 1 τετραγωνικό, αφού προηγουμένως εξαερώσετε ελαφρώς. Ποτίστε άφθονα και επαναλάβετε δεύτερη φορά μετά από 1-2 ώρες.

Κατασκευαστής:
GEMMA

Για παραγγελίες ανω των 60 ευρώ

Δωρεάν μεταφορικά εώς 4 κιλά


Δεκτές όλες οι πιστωτικές κάρτες


Δυνατότητα παραλαβής από το γεωπονικό μας κατάστημα κατόπιν παραγγελίας


Δείτε επίσης