Υπηρεσίες Απεντόμωσης & Μυοκτονίας στο χώρο σας

Αναλαμβάνουμε την εφαρμογή Απεντόμωσης - Μυοκτονίας στο χώρο σας κατόπιν συνεννόησης. Διαβάστε παρακάτω το ενημερωτικό άρθρο και επικοινωνήστε μαζί μας στο 2118007473 ή 2107521828 για περαιτέρω πληροφορίες και τον καθορισμό του κόστους εφαρμογής στο χώρο σας.

Στον τομέα της καταπολέμησης εντόμων και τρωκτικών επεμβαίνουμε άμεσα, υπεύθυνα και αποτελεσματικά, προσφέρουμε λύσεις με τα πιο ενδεδειγμένα και ασφαλή μέσα. Οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούμε είναι βιοδιασπώμενες και συμμορφωμένες με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς με συνέπεια οι εφαρμογές που χρησιμοποιούμε να είναι αβλαβείς και φιλικές στο περιβάλλον μας. Όλα τα προϊόντα μας είναι εγκεκριμένα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ασφαλή για τον άνθρωπο, τα κατοικίδια και το περιβάλλον. Η συνεχής εκπαίδευση, η συνεργασία με το Εργαστήριο Εντομολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών μας επιτρέπουν να επιλέξουμε την καλύτερη λύση για οτιδήποτε αφορά στην απεντόμωση, απολύμανση ή μυοκτονία. Η συνεχής επικοινωνία με τους πελάτες μας και η διαρκή επιμόρφωση μας εγγυάται την ορθότητα και την αποτελεσματικότητα των εφαρμογών μας. Εργαζόμαστε με τιμιότητα και επαγγελματισμό, διαχειριζόμαστε τους κινδύνους με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού, αξιοποιώντας όλες τι δυνατότητές μας.

Διαθέτουμε την υπ' αριθμό 128366/30-04-2014 άδεια από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Χορηγούμε πιστοποιητικό Εντομοκτονίας - Μυοκτονίας

Σε ποιους απευθυνόμαστε:

 • Χώροι μαζικής εστίασης και υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστιατόρια, fast-food, καφέ-μπαρ, κέντρα διασκέδασης, κ.λπ.)
 • Βιομηχανικοί χώροι, αποθήκες
 • Ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, κατασκηνώσεις, κάμπινγκ, εξοχικές κατοικίες
 • Σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικοί σταθμοί, παιδότοποι, πάρκα
 • Πολυκατοικίες, διαμερίσματα, μονοκατοικίες
 • Κέντρα Υγείας, εκκλησίες
 • Μουσεία, αρχαιολογικοί χώροι
 • Γραφεία, εταιρίες
 • Σκάφη αναψυχής

Αναλαμβάνουμε:

 • Απεντομώσεις (ψεκασμοί, υποκαπνισμοί, εκνεφώσεις, εφαρμογές gel)
   1. Έρποντα έντομα (κατσαρίδες, ψιλές κατσαρίδες κουζίνας, μυρμήγκια κ.α.)
   2. Ιπτάμενα έντομα (μύγες, κουνούπια, σκνίπες)
   3. Αιμομυζητικά έντομα (κοριοί, ψύλλοι, ακάρεα)
   4. Ξυλοφάγα έντομα (σαράκια, τερμίτες)

 • Μυοκτονίες (αρουραίοι, ποντικοί)
   1. Δολωματικοί σταθμοί
   2. Κολλητικές επιφάνειες
   3. Μηχανικές παγίδες σύλληψης

 • Απωθήσεις πτηνών
   1. Δίχτυ απώθησης
   2. Απωθητικές ακίδες

 • Απωθήσεις ερπετών

ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΕΙΣ

Η απεντόμωση αφορά την καταπολέμηση ιπτάμενων και ερπόντων εντόμων. Για την αποτελεσματικότητα της εφαρμογής απαιτείται σε πρώτο στάδιο ο έλεγχος του χώρου, η ένταση και το είδος της προσβολής από εξειδικευμένο γεωπόνο επιστήμονα. Στη συνέχεια, επιλέγεται ο καταλληλότερος τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος (ψεκασμός, υποκαπνισμός, εφαρμογή τζελ κ.α.) με τα ανάλογα βιοκτόνα.

Οι απεντομώσεις που αναλαμβάνουμε αφορούν σε:

 • Έρποντα έντομα (κατσαρίδες, μυρμήγκια, ψαλίδες, ψιλές κατσαρίδες κουζίνας κτλ)
 • Αιμομυζητικά έντομα (κοριοί, ψύλλοι, τσιμπούρια και ακάρεα)
 • Έντομα αποθηκών και αποθηκευμένων προϊόντων (λεπιδόπτερα και κολεόπτερα)
 • Ξυλοφάγα έντομα (σαράκια και τερμίτες)
 • Δίπτερα έντομα (μύγες, κουνούπια, σκνίπες κτλ)

ΜΕΘΟΔΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ

ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΜΕ ΨΕΚΑΣΜΟ

Με τον ψεκασμό χαμηλής πίεσης διοχετεύεται εντομοκτόνο διάλυμα στις επιφάνειες όπου τα έντομα κατοικούν ή περπατούν. Για το συγκεκριμένο είδος ψεκασμού, γίνεται χρήση εντομοκτόνων υγειονομικής σημασίας υψηλών προδιαγραφών, τα οποία καταπολεμούν αποτελεσματικά τα παράσιτα και τα έντομα χωρίς να επιβαρύνουν τον άνθρωπο ή το περιβάλλον.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ GEL

Το gel για κατσαρίδες είναι ένα άοσμο και μη τοξικό σκεύασμα, το οποίο τοποθετείται στις φωλιές ή σε σημεία που συχνάζουν οι κατσαρίδες. Η αποτελεσματική του δράση συνίσταται στην αλυσιδωτή εξόντωση που προκαλούν οι μολυσμένες κατσαρίδες στον υπόλοιπο πληθυσμό. Δεν απαιτείται εκκένωση του χώρου για την εφαρμογή του.

ΨΥΧΡΗ ΕΚΝΕΦΩΣΗ – Fogging

Η εφαρμογή είναι ειδική και το εντομοκτόνο διαχέεται σε σταγόνες σε όλες τις επιφάνειες. Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά γιατί δεν χρειάζεται το έντομο να περάσει από την ψεκασμένη επιφάνεια (το εντομοκτόνο φτάνει στη φωλιά ή στην κρυψώνα του).

ΜΕΘΟΔΟΣ T.T.R. ΓΙΑ ΤΕΡΜΙΤΕΣ

Η μέθοδος T.T.R ή αλλιώς μέθοδος της τροφάλλαξης στηρίζεται στην κοινωνικότητα των εντόμων και στη μεταφορά της δραστικής ουσίας σε ολόκληρη την αποικία. Το σκεύασμα που χρησιμοποιείται δεν απωθεί τους τερμίτες αφού δεν ανιχνεύεται από αυτούς (όπως όλα τα υπόλοιπα πυρεθρινοειδή εντομοκτόνα). Το σκεύασμα διοχετεύεται με εγχύσεις (ενέσεις) διαμέσου οπών 6-8 χιλιοστών που διανοίγονται και ξεκινά να δρα αμέσως, με το προσδόκιμο ζωής ολόκληρης της κοινωνίας των τερμιτών να ανέρχεται σε λίγες ημέρες. Το σκεύασμα μεταφέρεται από άτομο σε άτομο μέσα στην αποικία, με αποτέλεσμα τον θάνατο της βασίλισσας και την οριστική καταστροφή της αποικίας.

ΜΥΟΚΤΟΝΙΕΣ

Η μυοκτονία αφορά την καταπολέμηση τρωκτικών και τη λήψη προληπτικών μέτρων για την παρεμπόδιση πιθανής επαναμόλυνσης. Τα τρωκτικά αποτελούν μεγάλο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία καθώς μεταδίδουν στον άνθρωπο πολλές ασθένειες καθώς επίσης και παράσιτα όπως ψύλλους, τσιμπούρια και ψείρες. Ακόμα, προκαλούν μεγάλες ζημιές σε κτιριακές εγκαταστάσεις (τρώγοντας τα καλώδια με κίνδυνο την πρόκληση πυρκαγιάς) και στα αποθηκευμένα τρόφιμα καταστρέφοντας ποιοτικά το αποθηκευμένο προϊόν.

Οι μυοκτονίες που αναλαμβάνουμε αφορούν σε:

 • Mus Musculus - οικιακοί ποντικοί
 • Rattus Rattus & Rattus Norvegicus - αρουραίοι

ΜΕΘΟΔΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ

ΔΟΛΩΜΑΤΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ

Για την αντιμετώπιση τρωκτικών σε εξωτερικούς χώρους τοποθετούνται μυοκτόνα σκευάσματα σε δολωματικούς σταθμούς. Ανάλογα με την έκταση του προβλήματος επιλέγουμε τους αριθμούς των δολωματικών σταθμών καθώς και τα κατάλληλα σημεία δόλωσης.

ΠΑΓΙΔΕΣ ΣΥΛΛΗΨΗΣ

Για την αντιμετώπιση τρωκτικών σε εσωτερικούς χώρους τοποθετούνται παγίδες με κολλητική επιφάνεια που τοποθετούνται στα σημεία διέλευσης των τρωκτικών. Οι παγίδες είναι άοσμες και μη τοξικές.

Μπορεί να γίνει και συνδυασμός με δολωματικούς σταθμούς εάν το πρόβλημα κριθεί έντονο.

ΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΠΑΓΙΔΕΣ ΣΥΛΛΗΨΗΣ

Για εσωτερικούς χώρους ένας ακόμα τρόπος αντιμετώπισης είναι η χρήση μηχανικών παγίδων σύλληψης (κοινώς ποντικοπαγίδες).

ΑΠΩΘΗΣΗ ΠΤΗΝΩΝ

Η απώθηση πτηνών αφορά την προστασία του χώρου και την απομάκρυνση των περιστεριών από τα κτίρια. Τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται είναι όλα απολύτως ασφαλή και εξελιγμένα συστήματα , τα οποία δεν επεμβαίνουν στην αισθητική των χώρων.

ΜΕΘΟΔΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ

ΑΠΩΘΗΤΙΚΕΣ ΑΚΙΔΕΣ

Οι απωθητικές ακίδες αποτελούν την πιο συνηθισμένη μέθοδο απώθησης πτηνών. Ενδείκνυνται για περβάζια, στηθαία και σκεπές και διατίθενται με ανοξείδωτη βάση για μεγαλύτερη αντοχή στην ηλιακή ακτινοβολία. Δεν προκαλούν τραυματισμό στα πτηνά.

ΔΙΧΤΥ ΑΠΩΘΗΣΗΣ

Το πλέγμα ή αλλιώς δίχτυ απώθησης αποτρέπει την είσοδο πτηνών σε χώρους όπως φωταγωγούς και εσοχές. Δεν καταστρέφεται από την ηλιακή ακτινοβολία.

ΑΠΩΘΗΣΗ ΕΡΠΕΤΩΝ

Όσον αφορά την απώθηση φιδιών και άλλων ερπετών χρησιμοποιούνται κάποια απωθητικά σκευάσματα με τα οποία σχηματίζουμε ζώνες περιμετρικά των χώρων που θέλουμε να προστατεύσουμε. Η προστασία των χώρων γίνεται με τη χρήση μη τοξικών, απωθητικών σκευασμάτων τα οποία είναι φιλικά προς το περιβάλλον.